Hanácký vdolek pekárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska
Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila hanácký vdolek pekárny AVOS v soutěži o nejlepší regionální výrobky - Perla Zlínska.
Cílem soutěže je zviditelnit produkty regionálních zemědělců a zpracovatelů. Komise vybírala celkem ze 134 výrobků v 7 kategoriích. Nejvíce produktů (59) bylo přihlášeno právě do kategorie - Pekařské a cukrářské výrobky. Hodnotitelé posuzovali kromě senzorických vlastností výrobku také jeho regionalitu a použité suroviny. Oceněným výrobcům byly předány certifikáty 4. 10. 2014 na "Dnu Zlínského kraje".
Tradiční hanácký vdolek je plněný švestkovými povidly a tvarohem, receptura je známá několik století. Haná byla a je úrodným krajem, proto naši předkové při vaření a pečení nešetřili. Hanácké vdolky však nebyly běžným jídlem, pekly se při slavnostních příležitostech, svátcích, dožínkách nebo na neděli.
Hanácký vdolek pečeme v naší pekárně ve dvou gramážích - menší 160 gramový, větší váží 350 gramů, používáme původní recepturu a tradiční suroviny.