Tradice, která chutná

Ocenění a certifikáty

Chléb pekárny AVOS je držitelem značky Klasa
Chléb pekárny AVOS je držitelem značky Klasa

Držitel certifikátu IFS
Pekárna AVOS získala certifikát zaručující bezpečnost potravin

Piškotový mls cukrárny AVOS je Regionální potravinou Zlínského kraje pro rok 2018
Piškotový mls cukrárny AVOS je Regionální potravinou Zlínského kraje pro rok 2018

Pšenično-žitný kmínový kvasový chléb pekárny AVOS oceněn Svazem pekařů jako Vynikající řemeslný chléb 2018
Pšenično-žitný kmínový kvasový chléb pekárny AVOS oceněn Svazem pekařů jako Vynikající řemeslný chléb 2018

Ocenění Perla Zlínska 2017 pro pasekářský chléb, ořechový dort a škvarkový koláč
Ocenění Perla Zlínska 2017 pro pasekářský chléb, ořechový dort a škvarkový koláč

Ocenění Vynikající řemeslný chléb 2017 pro pšenično-žitný kvasový chléb pekárny AVOS
Ocenění Vynikající řemeslný chléb 2017 pro pšenično-žitný kvasový chléb pekárny AVOS

Mlynářský chléb byl oceněn v soutěži Perla Zlínska 2016
Mlynářský chléb byl oceněn v soutěži Perla Zlínska 2016

Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2016
Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2016

perla-zlinska
Pšenično-žitný chléb pekárny AVOS je Perlou Zlínska 2015

Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal opět ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2015
Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal opět ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2015

perla-zlinska
Hanácký vdolek pekárny AVOS získal ocenění Agrární komory - Perla Zlínska 2014

Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2014
Pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Chléb vynikající kvality 2014

Řemeslný chléb roku 2012
Chléb pekárny AVOS zvítězil v celorepublikové soutěži - Řemeslný chléb roku 2012

Regionální potravina Zlínského kraje 2012
Ořechový dort cukrárny AVOS je Regionální potravinou Zlínského kraje 2012

perla-zlinska
Perlou Zlínska je ořechový dort cukrárny AVOS

vynikajici-remeslny-chleb-2011.jpg, 12kB
Pšenično-žitný kmínový kvasový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Vynikající řemeslný chléb 2011

vynikajici-remeslny-chleb-2010.jpg, 12kB
Pšenično-žitný kmínový kvasový chléb pekárny AVOS získal ocenění Svazu pekařů - Vynikající řemeslný chléb 2010

Ukončení sezony v pěstitelských pálenicích

pálenice Pálenice Kvasice ukončuje sezonu pěstitelského pálení v pondělí 18.12.2023.
Pálenice Popovice ukončuje sezonu pěstitelského pálení v sobotu 30.12.2023.

Těšíme se na další spolupráci v příštím roce.

Kornouty z ořechů a sušeného ovoce

Kornouty z ořechů a sušeného ovoce Udělejte (si) radost - pod tímto sloganem jsme zahájili před svátkem maminek prodej ořechů v polevách, solených ořechů a sušeného ovoce. Velké oblibě se těší kornouty, které jsou netradičním dárkem a z připravených si můžete vybrat na všech prodejnách. Na přání vám namícháme kornout na prodejnách Havlíčkova a na Riegrově náměstí, od dubna můžete této možnosti využít na všech prodejnách.

Udělena značka Klasa

Udělena značka Klasa Chléb pekárny AVOS a.s. je držitelem značky Klasa, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství ČR a eviduje Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Značku Klasa získal náš pšenično-žitný kvasový chléb pod označením "Řemeslný chléb". Značka KLASA je podle vyjádření SZIF prestižním oceněním, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější výrobky. Zákazníkům pomáhá s orientací v nabídce potravin, výrobcům s propagací produktů.
Více informací

Certifikát IFS vyšší úrovně

ifs-food.jpg, 13kB Pekárna AVOS a. s. získala opět certifikát vyšší úrovně podle IFS Food – normy pro provádění auditu kvality a bezpečnosti potravinářských výrobků. Certifikát platný do 28.3.2024 byl udělen podle sedmé verze tohoto standardu s celkovým hodnocením 98,37 % ze 100 % možných.
Více informací

Mlynářský chléb znova Perlou Zlínska

Mlynářský chléb znova Perlou Zlínska Stejně jako v roce 2016, zvítězil letos v soutěži Perla Zlínska v kategorii Pekařské a cukrářské výrobky mlynářský chléb kroměřížské pekárny AVOS. Tento chléb poznáte na první pohled - na rozdíl od většiny běžně dostupných chlebů má totiž kulatý tvar a specifickou strukturu kůrky, která je záměrně rozpraskaná. Rustikálním vzhledem tak připomíná chleba našich babiček a prababiček, a protože je to tradiční kvasový chléb, velmi podobně i chutná.
Více informací

Kvasový chléb pekárny AVOS oceněn jako vynikající

Kvasový chléb pekárny AVOS oceněn jako vynikající V letošním roce byl kroměřížský pšenično-žitný kvasový chléb znova oceněn v celorepublikové soutěži Svazu pekařů a cukrářů Chléb roku a to jako vynikající řemeslný chléb. 24. ročník soutěže se konal tradičně v Pardubicích a odborná komise posuzovala výrobky z Čech i Moravy.
Při výrobě chleba klademe důraz na tradiční vedení přírodního kvasu a kvalitní suroviny. Ocenění si velmi vážíme a děkujeme našim zákazníkům za jejich trvalý zájem.
Více informací

Ocenění Regionální potravina získal piškotový mls

Ocenění Regionální potravina získal piškotový mls Kvalitní máslo a naše cukrářské piškoty jsou základem úspěchu oceněného zákusku. Piškotový mls vyrábíme již několik let. Chutná samozřejmě po piškotech a máslovém krému. Receptura je dílem vedoucí cukrárny paní Marie Černocké. Piškoty pečeme podle klasické receptury a tradičním způsobem vaříme také máslový krém. Výrobek je velmi oblíbený a věříme, že ocenění, které získal v krajské soutěži, ještě zvýší zájem zákazníků.
Více informací

Držitel certifikátu IFS

ifs-food.jpg, 13kB Od 26.1.2011 je firma AVOS a.s. držitelem certifikátu International Featured Standard (IFS) Food. Jedná se o standard Federální asociace německých obchodních společností pro auditorování dodavatelů potravin, aktuálně ve verzi 7.
Více informací

Ocenění Perla Zlínska 2017 bylo uděleno třem výrobkům naší pekárny a cukrárny

Ocenění Perla Zlínska 2017 bylo uděleno třem výrobkům naší pekárny a cukrárny Ve 12. ročníku regionální soutěže Perla Zlínska, kterou pořádá Agrární komora Zlín za podpory Zlínského kraje, byly oceněny 2 výrobky pekárny a 1 výrobek cukrárny společnosti AVOS. Konkrétně získaly ocenění: pasekářský chléb – kvasový kmínový chléb do jehož těsta se přidává tvaroh, který zvláční těsto a prodlouží dobu, po kterou je chléb měkký; koláč s náplní škvarkovou a zelím a mnohokrát oceněný ořechový dort.
Více informací

Ocenění Vynikající řemeslný chléb 2017 pro kvasový chléb pekárny AVOS

Ocenění Vynikající řemeslný chléb 2017 pro kvasový chléb pekárny AVOS Pšenično-žitný kmínový kvasový chléb byl znova oceněn v celorepublikové soutěži "Chléb roku", která se tradičně konala v Pardubicích. Hodnotitelé posuzovali celkem 70 soutěžních chlebů velkých i menších pekáren ze všech koutů České republiky. Jsme rádi, že náš chléb chutná a děkujeme všem našim zákazníkům za jejich přízeň. Více informací

Mlynářský chléb naší pekárny byl oceněn v soutěži Perla Zlínska 2016

Mlynářský chléb byl oceněn v soutěži Perla Zlínska 2016 Společnost AVOS a.s. získala v 11. ročníku regionální soutěže Perla Zlínska, kterou pořádá Agrární komora Zlín za podpory Zlínského kraje, ocenění pro mlynářský chléb. Ocenění předal hejtman, při příležitosti "Dne Zlínského kraje". Cílem soutěže Perla Zlínska je upozornit na kvalitní regionální výrobky a podpořit tak malé a střední zemědělce a producenty potravin.
Více informací

Pečeme "Chléb vynikající kvality 2016"

Pečeme Chléb vynikající kvality 2016 V letošním 22. ročníku celorepublikové pekařské soutěže - Chléb roku 2016 - získal ocenění „Chléb vynikající kvality 2016“ opět pšenično-žitný kmínový chléb pekárny AVOS.

Odborná komise hodnotila senzorickou analýzou výrobky 74 pekáren, kromě chuti chleba také jeho vůni, kůrku, střídku a samozřejmě také vzhled a objem. Soutěž o nejlepší chléb České republiky pořádá tradičně Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR jako součást slavnosti „Dny chleba“. Velmi nás těší, že naše výrobky oceňují zákazníci i odborníci. Více informací

Úspěch v soutěži cukrářek a cukrářů

Úspěch v soutěži cukrářek a cukrářů Dort zaměstnankyně naší cukrárny, paní Černoškové, získal 2. místo v soutěži "Čokoládové lázně", která se konala letos poprvé ve Velkých Losinách. Gratulujeme.

Dort připomíná tradiční ruční výrobu papíru ve Velkých Losinách k vidění je až do Vánoc vždy na jedné z našich prodejen.

Další ocenění - Chléb vynikající kvality 2015 - pro pekárnu AVOS

Další ocenění - Chléb vynikající kvality 2015 - pro pekárnu AVOS Chléb pekárny AVOS získal i letos ocenění v prestižní celorepublikové pekařské soutěži o nejlepší chléb - Chléb roku 2015 - ta se uskutečnila tradičně v Pardubicích. Pšenično-žitný kmínový chléb byl oceněn jako "Chléb vynikající kvality 2015".

Komise odborníků letos hodnotila celkem 45 vzorků chleba, kromě chuti chleba také jeho vůni, kůrku, střídku a samozřejmě také vzhled a objem. Soutěž o nejlepší chléb České republiky pořádá tradičně Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR jako součást Dnů chleba. Více informací

Kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska 2015

Kmínový chléb pekárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska 2015 Společnost AVOS a.s. uspěla i v 10. ročníku regionální soutěže Perla Zlínska, kterou pořádá Agrární komora Zlín za podpory Zlínského kraje. Tentokrát byl oceněn náš pšenično-žitný kmínový kvasový chléb, který je opakovaně oceňován také v celorepublikové pekařské soutěži Chléb roku.

Kmínový chléb pečeme z pšeničné a žitné mouky, vody, soli a kmínu. Používáme přírodní kvas, nepřidáváme žádné konzervanty, vylepšující přípravky, ani stabilizátory. Více informací

Hanácký vdolek pekárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska

Hanácký vdolek pekárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila hanácký vdolek pekárny AVOS v soutěži o nejlepší regionální výrobky - Perla Zlínska.

Cílem soutěže je zviditelnit produkty regionálních zemědělců a zpracovatelů. Komise vybírala celkem ze 134 výrobků v 7 kategoriích. Nejvíce produktů (59) bylo přihlášeno právě do kategorie - Pekařské a cukrářské výrobky. Hodnotitelé posuzovali kromě senzorických vlastností výrobku také jeho regionalitu a použité suroviny. Oceněným výrobcům byly předány certifikáty 4. 10. 2014 na "Dnu Zlínského kraje".
Více informací

Upekli jsme dort pro Danu Zátopkovou

Upekli jsme dort pro Danu Zátopkovou Cukrárně AVOS se dostalo cti upéct dort k devadesátinám paní Dany Zátopkové. Ořechový dort ve tvaru dvou spojených srdcí byl darem hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka, který někdejší olympijské vítězce a mistryni Evropy v hodu oštěpem pogratuloval v Rožnově pod Radhoštěm.
Více informací

Předáno ocenění Regionální potravina Zlínského kraje

regionalni-potravina.jpg, 8,4kB

Na Krajských dožínkách předal hejtman Zlínského kraje, zástupci Agrární komory ČR a Ministerstva zemědělství, ocenění Regionální potravina Zlínského kraje 2012. Odborné komise ocenily výrobky v sedmi kategoriích. V kategorii cukrářské výrobky zvítězil ořechový dort kroměřížské cukrárny AVOS. Děkujeme všem zaměstnancům cukrárny a celé firmy a samozřejmě našim zákazníkům, kteří ocení kvalitní výrobky z poctivých surovin.

Více informací

Dort cukrárny AVOS získal ocenění Perla Zlínska

perla-zlinska Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila ořechový dort cukrárny AVOS v soutěži o nejlepší regionální výrobky - Perla Zlínska. Cílem organizátorů 7. ročníku regionální soutěže je zviditelnit a ocenit kvalitní potravinářské výrobky.

Komise vybírala celkem ze 111 výrobků v 7 kategoriích. Nejvíce produktů bylo přihlášeno právě do kategorie - Pekařské a cukrářské výrobky.
Více informací

Ořechový dort cukrárny AVOS je Regionální potravinou Zlínského kraje

dort-kniha.jpg, 9,8kB V soutěži Regionální potravina, kterou pořádá Ministerstvo zemědělství ČR, zvítězil ořechový dort kroměřížské cukrárny AVOS v kategorii - cukrářské výrobky. Značka Regionální potravina Zlínského kraje 2012 byla udělena pouze sedmi výrobkům v devíti kategoriích. Ministerstvo zemědělství se touto cestou snaží prosadit na českém trhu kvalitní, chutné a tradiční potraviny.

Výrobky hodnotily dvě odborné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Komise posuzovaly především: vzhled a barvu, chuť a vůni a použité suroviny.
Více informací